Wie ben ik

Mijn naam is Gudule Koene. Van klein kinds af aan wist ik dat ik later graag mensen wilde helpen. Wanneer er iemand pijn had, legde ik mijn handjes op. Zonder precies te weten wat ik deed, hielp dit.

Na het eerste jaar SPH besloot ik een opleiding te doen waar mijn hart altijd naar uit was gegaan. Op de Academie Antropodynamica (opgericht door E. Sprong, bekend van zijn boeken over handlijndiagnostiek) heb ik de opleiding PESO (Psycho-Energetische en Spirituele Ontwikkeling) gevolgd. Op de academie stonden 2 disciplines centraal; Readen en Energetisch werken.

De opleiding bestond uit 2 basisjaren en een specialisatiejaar, waarbij ik de energetische richting heb gekozen. Dit werd afgerond met het diploma Spiritual Counselor (Transpersoonlijk Therapeut).

Omdat ik in België ging wonen volgde ik daar op de Schoonheidsschool in Antwerpen de opleiding voor Erkend Massagetherapeut en Wellnesswetenschappen. Ik startte met mijn praktijk erop vertrouwend dat degene die bij mij kwamen, niet voor niks bij mij terecht waren gekomen.

In mijn praktijk merkte ik dat ik met mijn cliënten steeds verder de diepte in ging op zoek naar de oorzaak en het ontstaan van de problematiek. Ervaring leerde dat wanneer er inzicht kwam over het ontstaan hiervan, er pas werkelijk dingen konden gaan veranderen.

Er kwam steeds meer behoefte om op deze manier te gaan werken, dus meldde ik me aan bij de RTNederland. Hier volgde ik de 3-jarige post-initiële HBO opleiding Reïncarnatie- en Regressietherapie. Met veel plezier denk ik aan deze periode terug. Bij het behalen van mijn diploma behoorde ik tot de eerste lichting afgestudeerden volgens de nieuwe wettelijk vastgestelde Plato-eisen. Tijdens mijn studie verhuisde ik terug naar Nederland en opende hier mijn praktijk.

In november 2016 ben ik als Psychosociaal Therapeut geregistreerd bij de LVPW en werd ik daardoor ook RBCZ geregistreerd. Dit betekent dat consulten door een groot aantal ziektekostensverzekeraars (hoogte afhankelijk van je pakket) vergoed kunnen worden. Sinds kort ben ik ook geregistreerd als patientencoach.

Ik ben van mening dat je als mens nooit bent uitgeleerd en er een natuurlijk verlangen is naar heelwording en verdere ontwikkeling. Daarom vind ik het belangrijk me steeds te blijven verdiepen op allerlei gebieden om zo te kunnen blijven groeien.

Voor elke deur die dicht gaat gaan er nieuwe open. Elke seconde in het leven is een multiple choise vraag en het is aan jezelf de keus wat je ermee doet.

Het begeleiden en ondersteunen van anderen in hun proces naar heelwording en groei ervaar ik als mijn roeping. Ik voel me vereerd langs de zijlijn mee te mogen lopen in deze wonderlijke en prachtige processen waar ik mijn steentje aan bij mag dragen en zo echt iets kan betekenen voor mijn medemens.