Therapie, voor wie?

Voor iedereen die klachten ervaart op Mentaal, Emotioneel, Lichamelijk of Spiritueel niveau.
Voor iedereen die meer inzichten wilt in zijn of haar leven en in de processen die spelen.
Voor iedereen die op zoek is naar antwoorden, verandering, heelwording, ontwikkeling en groei.

Therapie is een ondersteuningsvorm. Je hoeft het namelijk niet allemaal alleen te doen en soms kun je het ook niet alleen. Door psychosociale begeleiding en ondersteuning verkrijg je inzichten waardoor je weer beter in je eigen Kracht komt te staan. Hierna ben je in staat om weer vanuit je eigen Kracht te handelen en verder te gaan.

Soms is het alleen maar nodig om inzicht te krijgen in een bepaald stuk om verder te kunnen. Dan zal de ondersteuning of therapie kortdurend zijn. Ook kan een problematiek of trauma veel dieper liggen en is het nodig dat er procesmatig gewerkt wordt. Dan zal de therapie voor langere duur zijn.

poster
vassthouden/loslaten
00:00
--
/
--

Een andere vorm van ondersteuning is de praktische begeleiding of coaching. Hierbij wordt meer gekeken naar welke stappen voor jou het best genomen kunnen worden en op welke manier dat voor jou ok is. Of misschien heb je behoefte aan iemand  waar je je verhaal bij kwijt kunt. Een vertrouwenspersoon, iemand die naar je luistert en met je meedenkt. Ook dit valt onder coaching en werkt ondersteunend.

Als je niet weet waar je naar moet kijken, zie je het ook niet en kun je er dus ook niets mee.
Een leuk filmpje waarin duidelijk wordt dat wanneer je niet weet waar je naar moet kijken, je het ook niet ziet:

bewustwording YouTube play

Als je weet waar je naar moet kijken, zie je het ook en kun je er iets mee!